OLDTIMER, VETERÁN AUTÓ SZÁLLÍTÁS

Mercedes R107 560SL szállítása
Lada 1200S szállítás
Chevrolet pickup szállítás
Daimler Double Six szállítás
Cadillac De Ville szállítása

Veterán autó szállítás maximális szakértelemmel

Az oldtimer -, vagy veterán autó szavak hallatán sokan felkapják a fejüket és nagyjából még a hozzá nem értők is tisztában vannak azzal, hogy nem a tegnapi napon szalonból kihozott autóval – motorral vagy akár 3,5 t feletti járművel – állnak szemben. De ez a jármű közlekedhet a forgalomban vagy a tulajdonosa vajon reszkírozza ebben a rohanó világban azt, hogy a szeretett, nagyra becsült és féltve őrzött veterán autóját veszélynek tegye ki? Az esetek túlnyomó többségében a válasz határozott NEM, bár mindig akad kivétel, aki erősíti a szabályt.

A „határozott NEM”-et kiáltóknak pedig itt vagyunk mi, az SH Autómentő!

Veterán, oldimer, youngtimer autó szállítás és mentés bármikor

Érdekesség - Hogyan lesz egy autó veterán?

Oldtimer, veterán-, klasszikus-, nosztalgia-, vagy történelmi autó – Egy és ugyan az! Magyarországon – és számos már országban is – szigorú feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy egy jármű megkapja az OT rendszámot. Ám ezek a szigorú feltételek megannyi kedvezményt is vonnak maguk után.
Nézzük is, hogy milyen követelményeket kell teljesíteni ahhoz, hogy egy gépjármű megkapja a veterán minősítést.

Az általunk oldtimernek vélt gépjárművünknek egy úgynevezett muzeális minősítésen kell átesnie, melynek feltételei a következők:

 • „legalább 30 évet megelőzően gyártották,
 • az eredeti műszaki jellemzőit nem változtatták meg, vagy annak megfelelően helyreállították,
 • használata kizárólag a jellegével összefüggő célból történik” – 1991.  évi LXXXII. törvény 18. § 14.
 • A jármű muzeális jellegének megállapítására és igazolására az 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeletben foglaltak az irányadók

A muzeális minősítést kapott veterán autó számos kötelező fizetendő alól mentesül vagy jelentős kedvezményre jogosult.

 • kedvezményes kötelező felelősségbiztosítás,
 • 5 éves műszaki érvényesség (IGEN! 5 évente kell sikeres műszaki vizsgát tenni),
 • nem szükséges eredetvizsga,
 • gépjárműadó alóli mentesség.

Érdekesség - Mi az a youngtimer?

Magyarországon is vezettek be változásokat a muzeális minősítéssel kapcsolatban, mert az öregecske, de még nem oldtimer autó tulajdonosok körében hatalmas hullámokkal kezdett becsapódni itthon is a Németország felől jövő új fogalom, a youngtimer.

A youngtimer tulajdonképpen oldtimer, de annyira mégsem öreg, hogy old legyen, így maradt a young. Mi más? A youngtimerek életkora 20-30 év közti autókat jelenti, de ez nem ennyire egyszerű.

Külön youngtimer kategória Magyarországon nincsen.

 • MNHJR (Magyar Nosztalgia- és Hobbijármű Regiszter) minősített „Hobbi” (1995-2002) néven fut. Jogszabály szintű szabályozás nincsen, hiszen muzeális minősítéssel nem rendelkezik, ám vannak követelmények, melyeknek itt is meg kell felelni.

Beszélhetünk még másik két esetről is.

 • Az egyik az „MNHJR minősített veterán” (szintén a 2023-as évhez viszonyítva az 1974. 12. 31. – 1994. 01. 01. között gyártott) járművek – ,
 • a másik pedig az 1974. 12. 31. előtt gyártottak, melyek NEM rendelkeznek muzeális minősítéssel.

Aki veterán autó szállításra keresi a legjobbak legjobbikát, nyilvánvalóan tisztában van a fent említett tényekkel, így most nézzük meg, miért mi vagyunk a legjobbak, ha oldtimer vagy youngtimer autószállításról van szó!

veterán autó szállítás

Hova szállítunk?

Szinte bárhová! Na jó…, majdnem. Mérlegelnünk kellett, így Európán belül a közeli országokba, illetve onnan szállítunk. Gyakorta járunk Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Szlovéniában, Horvátországban, Németországban és Olaszországban.

Mikor és hogyan szállítunk?

 • Amikor Ön szeretné! A hét minden napján Ügyfeleink rendelkezésére állunk.
 • Szállító járművünk normál és hosszított tréler, mellyel akár 6,6 m-es gépkocsit is el tudunk vinni. 
 • A mai napig minden megrendelésünket 100%-osan, hiba és menet közben keletkezett sérülés nélkül hajtottuk végre, mely exkluzív, veterán autók esetében különösen fontos.
 • Autószállítás szolgáltatásunk keretében természetesen bármilyen gépkocsit elszállítunk

Milyen kérdéseink vannak Önhöz a sikeres veterán autó szállítás érdekében?

 • Milyen járművet szeretne szállítani?
 • Induló-, célállomás?
 • Biztonságosan felvehető, illetve lerakható a jármű, van elegendő hely a parkolásra vontatmánnyal együtt?
 • Jármű méretei?
 • Mozgásképes vagy mozgásképtelen a jármű?
 • Szükséges-e külön biztosítás az útra?

Piszkos anyagiak

Lerobbant, meghibásodott gépjármű esetében az autószállítás, -mentés nem egy kalkulálható havi kiadás. Ha viszont az embernek OT-je van és kiállításról kiállításra szállítja büszkeségét, bizony ezzel mindig számolnia kell. A megadott információk alapján mi minden esetben előre fixáljuk a Megrendelővel az árakat, így kizárt, hogy egy váratlan összeget fog látni elszámoláskor.

oldtimer szállítás

Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi áldozatot, időt és pénzt kell belefektetni abba, hogy az ember magáénak tudhasson egy kincset, egy történelmi ereklyét, egy veterán autót. Sokan gyermekeként babusgatják autójukat és úgy vigyáznak rá, mint a szemük fényére. Higgye el, nálunk biztonságban lesz ez a kincs, úgy fogunk rá vigyázni, ahogyan azt Ön tenné. Bízunk abban, hogy felkeres bennünket elérhetőségeink valamelyikén és beszélgetésünket követően elnyerjük végső bizalmát!

Gyakran ismételt kérdések

Minden törődés ellenére sajnos nem lehetetlen, hogy valami történjen a klasszikus autójával. Miután a baleset helyszínén a rendőrség már tisztázta a formalitásokat, forduljon az SH Autómentőhöz. Tapasztalt munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére és elviszik a járművet egy veterán autókra szakosodott műhelybe.

Az autószállítás a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával fizethető ki. Kérjük, a kártyás fizetést még az indulás előtt jelezzék.

Magyarországon belül rengeteg kiállításra járunk, míg külföldön sokszor egy OT autó vásárlásakor keresnek fel minket. A közeli eu-s országokból behozzuk a vágyott járgányát. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

oldtimer belső
Scroll to Top