autómentés a XI. kerületben

Autómentés a XI. kerületben, csúcsforgalom idején – avagy mission impossible

Egy borús áprilisi napon hívást kaptunk ügyfelünktől, miszerint furgonjával balesetezett Budapest 11. kerületében, az Október huszonharmadika utca belső sávjában és mozgásképtelenné vált autója a villamos síneken megpihenve várja, hogy elszállítsák onnan.

Azonnal autóba ültünk, hogy a hívó segítségére siessünk, de a forgalom a megszokottnál is erősebb volt, akadályozva ezzel a mihamarabbi kiérkezésünket, ezáltal pedig a villamos-, illetve autós forgalmat is. Tétovázásnak nem volt helye, a lehető legrövidebb időn belül kellett a károsulthoz érkezünk.

Miért van annyiszor autómentésre szükség?

A balesetek lehetséges okai

Az emberek évről-évre stresszesebbek, túlhajszoltabbak. Beragadnak a mindennapi mókuskerékbe, ennek következtében folyamatosan csökken az előzékenység, az egymás iránti tisztelet, a türelem. Megszokásból végzik a napi teendőket, ami nagyban kihatással van a vezetési stílusra, a rossz vezetési rutin felvételére.

Az imént felsoroltak önmagukban is okozhatnak hibákat. Jó esetben ez könnyedén korrigálható, egy „dádá” a főnöktől, néhány módosítás a prezentáción, a kimutatáson, azonban az utakon ennek akár végzetes következményei is lehetnek. Nemcsak a gépjárműben okozható hatalmas kár, hanem emberéletek forognak kockán. Családok mehetnek tönkre, anyák veszíthetik el gyermekeiket és gyermekek a szüleiket. Megéri? A válasz egybehangzó és határozott NEM, mégis nehéz ennek megfelelően végezni a napi teendőket, hiszen manapság mindig és mindenhol maximálisan helyt kell állni és azonnal reagálni. Igen, az utakon is, hiszen valahogyan mindenkinek el kel jutnia A-ból B-be.

balesetes autómentés a villamossíneken
Autómentés a villamos sínekről - Budapest XI. kerület, Október huszonharmadika utca

Autómentés a XI. kerületben, az Október huszonharmadika utcában

A kiérkezés menete

Térjünk vissza egy kicsit a szóban forgó mentésünkre. A kiérkezésünket számos körülmény nehezítette. Budapesten megszokottak a dugók, de ez a mostani sok korábbi fogalmi helyzetet felülmúlt. Kezdve a nem „engedlek be ekkora döggel magam elé” megnyilvánulásoktól a csúcsforgalmon át, a piros „hullámig”, ami inkább álló víz volt, mintsem hullám. Hiába törekedtünk a vállalt 30 percen belüli kiérkezésre, a tőlünk kívülálló külső körülmények késleltették a megérkezésünket és a mentés mihamarabbi megkezdését. Így nem volt más megoldás, a helyszínen kellett bizonyosságot mutatnunk afelől, hogy ügyfelünk profi csapattal áll szemben és nem hiába minket hívott.

A baleset körülményei

A baleset a négysávos Október huszonharmadika utca Újbuda-központ felé tartó oldalán, a Budafoki út után, a belső sávban történt, melynek következtében két jármű karambolozott. A tőlünk segítséget kérő személy furgonja az ütközéskor a villamos sínek felé lökődött. A gépjárművet, az autóforgalmat és a síneket elválasztó gömbsüvegsor – gúnynevén „demszky cici” – megdobta és a villamos síneken kötött ki. A furgon mozgásképtelenné vált, sérült a futómű, valamint eltörött a gömbfej. Érkezésünkkor láttuk, hogy a BKV helyszínelői már megérkeztek, és gyorsbeavatkozó darus autó segítségével kiemelték a furgont a villamos sínekről annak érdekében, hogy a villamosok terelés nélkül, a teljes szakaszon akadálytalanul közlekedhessenek tovább. A BKV munkatársai a forgalmas út belső sávjában helyezték el a balesetet szenvedett autót. Igencsak embert próbáló feladat elé néztünk.

A furgonmentés menete

A fentiekben részletezett körülmények nagyban nehezítették a furgon trélerre történő csörlőzését, illetve a hozzáférhetőséget. Egyik oldalról a villamosközlekedés vette el a megfelelő teret ahhoz, hogy megszakítás nélkül végezhessük a forgalmat akadályozó balesetes autó mihamarabbi felpakolását és elszállítását, a másik oldalról pedig a gépjárműforgalommal kellett számolnunk – vigyázva közben testi épségünkre. Hiszen, ha velünk bármi történik, akkor kedves Ügyfeleink kénytelenek lennének új autómentő és -szállító után nézi. Nem engedhettük meg tehát magunknak azt a luxust, hogy velünk bármi történjen. Egyébként a – többnyire autópályán – lerobbant személygépjárművek esetében, az anyósülés felől el kell hagyni az autót és azonnal biztonságos helyre kell menni, mert a statisztikák szerint 15-20 percen belül egy újabb baleset áldozatává válhatunk! De erről majd máskor…

Szakértelem, gyorsaság, precizitás – Ez volna az SH Autómentő TEAM!

Nehezített körülmények között ugyan, de végül rekordidő alatt sikerült felcsörlőzni és megfelelően rögzíteni a balesetet szenvedett járművet és elszállítottuk azt a megrendelő által kért helyszínre. Egy pillanatig sem volt bennünk kérdőjel a hozzáértésünket illetően, nem álltunk órákig és nem tanakodtunk azon, hogy miként ugorjunk neki a mentési folyamatnak ezen a rendkívül forgalmas szakaszon és kényes területen.

Számunkra nincsen lehetetlen, mission impossible nem létezik!

Ha Önnek is szüksége lenne autómentésre a XI. kerületben, vagy Magyarországon bárhol, hívjon minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Kérdése van? Állunk rendelkezésére!

SH-automento-logo

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Scroll to Top